top of page
Vyhledat

Sputop Spot On zázrak proti hmyzu nebo vyhozené peníze?

Aktualizováno: 7. 12. 2021

Asi všichni koňáci se potýkají, nebo potýkali, a to především v letních měsících, s problémy s hmyzem. Zkoušeli jste vše, ale stále nevíte jak efektivně zabránit těm hmyzím zlounům aby obtěžovali vaše koně? Vyzkoušeli jste různé síťky, čabraky, deky proti hmyzu, gely, spreje, repelenty, ale výsledek stále není uspokojivý? Nám pomohl Sputop Spot On!

Přípravek na ochranu koně proti bodavému hmyzu.

Mnohé zahraniční studie zkoumají bezpečnost užití účinné látky Deltamethrinum na koních, prioritně k léčbě zamoření vešmi, kdy se produkt osvědčil jako účinný a nebyly prokázány žádné nežádoucí účinky při aplikaci 10ml Deltamethrinum na kůži koně.

Mnohé, převážně britské, kanály a fóra se také zabývají užitím Sputop Spot on při boji s bodavým hmyzem. Horse & Hound fórum radí aplikaci 10ml Sputop Spot on

na kůži od kohoutku až k ocasu. Pokud je kůň jezděn, tak se vynechává místo pod sedlovou dekou, produkt je možné nanést i podél hřívy na krk. Produkt je olejovitý a vstřebává se cca po 4 dnech, na slunci je stálý a v dešti se nesmývá. Spot on se aplikuje jednou za 4 – 6 týdnů, ne dříve než po 4 týdnech.


Osobně doporučuji tzv. spot test kdy se aplikuje 1ml produktu na kohoutek koně a 12 - 24 hodin se pozoruje zdali nevznikne alergická reakce, toto je více než dostatečná doba ,jelikož produkt se začne vstřebávat do organismu po pouhých 2 hodinách.

Spot on lze také užít jako insekticidní sprej, a v tomto případě se 10ml deltamethrinum nastříká po celém těle koně, nicméně toto je méně efektivní a musí se opakovat co dva dny.

Ochrana koně proti bodavému hmyzu

Verdikt


Sputop spot on 250ml jsme zakoupili za 1500czk, což vychází na 60czk na dávku na 4 týdny. Jednotlivé dávky se dají zakoupit za 100czk, což je férová cena, když vezmeme v potaz injekční stříkačku ve které Sputop Spot on dostaneme a to, že je produkt vždy čerstvý, tato varianta se může vyplatit osobě co má jednoho koně a nebo produktu zcela nevěří a chce nejdříve vyzkoušet jeho účinnost. Aplikovali jsme 1 ml produktu na kohoutek dvou našich koní a vyčkali 24 hodin. Žádná reakce se neprojevila a tak jsme aplikovali zbývajících 9ml od kohoutku až po kořen ocasu, pokud by se na koních mělo jezdit, tak je možné vynechat místo pod sedlovou dekou aby nedošlo k zamaštění výstroje, protože produkt je olejový.


Celková koncentrace hmyzu okolo koní se natolik snížila, že se můžou spokojeně pást bez užití ochranných dek proti hmyzu. Za nás super produkt za super cenu, jehož jednoduchá aplikace je též výhodou, vyzkoušení tohoto produktu můžeme pouze doporučit!


A kde se Sputop dá koupit? Osobně mohu doporučit veterinářku MVDr. Bohdanu Jelenovou , která vychází vstříc i zájemcům kteří chtějí jednu nebo dvě dávky na zkoušku a nechtějí kupovat celé balení .

Webové stránky kde můžete získat kontakt.

https://veterina-u-terezky.business.site


Výhody bezobilného krmiva

Pomozte koním nejen od bodavého hmyzu, ale i od možných metabolických onemocnění jako je laminitida, Cushingova choroba, vředy , posilte jim imunitu a zlepšete kvalitu srsti i pevnost a růst kopyt, zkuste Coolstance Copra !

6 140 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page